• 0

Нямате артикули в количката.

Как да прикриеш корема си

Категория: Мода и красота

Да, трябва да се приемем и обичаме такива, каквито сме. И макар да сме поклонници на Body positivity движението, смятаме, че няма нищо лошо понякога да искаме да прикрием част от тялото си, която не харесваме особено, защото не всички имаме увереността да се покажем пред света по cropped top.

Затова сме ти подготвили няколко съвета, с които да прикриеш коремчето си и да се чувстваш по-уверена за специален повод или пък в ежедневието.

#1 Избери подходящ принт

За да скриеш коремчето си, можеш оптически да издължиш силуета като заложиш на вертикални райета. Важно е линиите да не бъдат твърде едри или раздалечени една от друга, за да постигнеш желания ефект.

Дребните и средни на големина принтове също объркват окото и сочват вниманието към шарките, вместо към формата на тялото. Класически принтове, на които можеш да заложиш са точки (т.нар. рolka dots), графични принтове, флорални шарки, а ако си по-смела – опитай и животинските принтове.

#2 Монохромна визия

Визията в един цвят или тонове в няколко нюанса на един цвят визуално издължават фигурата и автоматично те карат да изглеждаш по-стройна. Бонус точки за монохромната визия дава и фактът, че в последните години са особено модерни. Няма нужда да се придържаш към тъмните тонове, за да постигнеш ефекта, дори монохромен тоалет в бял цвят ще те втали.

#3 Добави слой

Комбинирай дълга и широка тениска с по-късо разкопчано яке, за да постигнеш оптическа илюзия за по-малка талия. За най-добър ефект, избери тъмно яке/сако/блейзер и светла тениска или блуза. Този съвет е приложим и през по-топлите месеци, като тогава можеш да заложиш на ленено сако или риза.

#4 Избирай правилния размер и кройка

За да прикриеш корема си е важно да избираш дрехи в точния размер за теб. Ако се насочиш към по-голям номер е възможно да добавиш допълнителен обем към фигурата, а когато носиш твърде тесни дрехи всъщност подчертаваш проблемните зони.

По отношение на кройката на дрехите, с които да прикриеш коремчето си, заложи на рокли с А-силует или свободна права кройка. Роклите с драперия в друга част на тялото (деколте, рамене, например) привличат вниманието към себе си и така коремът остава незабелязан. Роклите с асиметрична кройка пък объркват окото и също отнемат от вниманието към проблемните зони.

Когато става въпрос за панталони и дънки, тези с висока талия са най-подходящи. При блузите, ризите и тениските, експертите съветват да не ги вкарваш в панталона, ако искаш да прикриеш корема си. Най-подходящите модели са тези с пеплум, с големи ръкави, с детайли в областта на деколтето, които отнемат от вниманието към корема.

Ако слагаш колан на талията си, сложи го малко над нея, за да постигнеш вталяващ ефект. Избягвай дрехи с драперия и всякакви ефекти и акценти в коремната област.

#5 Оформящо бельо

Ако искаш допълнителна доза увереност за специално събитие или важна среща, оформящото бельо може да ти помогне. Винаги го изпробвай предварително, за да си сигурна, че ще се чувстваш комфортно.

#6 Насочи вниманието другаде

Коя е онази част от тялото ти, която харесваш най-много? Рамене, деколте, крака – подчертай я и ще привлечеш погледите към нея вместо към коремчето си.

#7 Подходящи аутфити

Ако си стигнала до тук и все още не си сигурна дали ще можеш да приложиш на практика съветите ни, ето и няколко идеи за подходящи визии.