• 0

Нямате артикули в количката.

Топ 6 съвета за бързо отслабване

Категория: Във форма

Омръзна ли ти все да си на диета, а стрелката на кантара да не помръдва? Отслабването може да е труден път, но няма нужда вечно да си в омагьосания кръг на диетите. В тази статия ще откриеш няколко съвета, с чиято помощ ще се почувстваш по-добре за нула време и ще си припомниш кои са факторите за бързо отслабване.

Съвет 1: Спри пакетираните храни

Един от най-големите врагове на отслабването са именно пакетираните храни. Те често са с високо съдържание на захар, мазнини и калории и обикновено са с ниски хранителни стойности. Когато спреш обработените храни и се фокусираш върху “истинската храна”, богата на полезни нутриенти, можеш да намалиш калорийния си прием и да осигуриш на тялото си нужните хранителни вещества, за да функционира то оптимално.

Бутилка вода

Съвет 2: Пий достатъчно вода

Когато търсим начин за бързо отслабване, обикновено се вглъбяваме в това какво и колко хапваме и е възможно да неглижираме приема на вода. Но хидратацията е от съществена важност за загубата на тегло. То не само спомага отвеждането на токсините от тялото, но и съдейства за потискането на апетита и забързването на метаболизма. Стреми се да пиеш поне по 8 чаши дневно и се опитай да пиеш вода преди хранене.

Съвет 3: Подбери правилно тренировките си

Кардио тренировките са страхотен начин за горене на калории и забързване на метаболизма. Дейности като тичане, каране на колело, плуване и танци могат да ти помогнат да постигнеш бързо отслабване.. Опитай се да правиш поне 30-минутна тренировка всеки ден като постепенно увеличавай интензитета и продължителността на спортуването.

Опитай HIIT тренировки (високо интензивни интервални тренировки) – те са бърз и ефективен начин за бързо отслабване, а могат да са и много забавни. HIIT тренировките включват кратки интервали на интензивни упражнения, последвани от почивки. Този тип тренировки горят повече калории от традиционното кардио и могат да спомогнат за бързо отслабване.

В комбинация с HIIT, тренировките с тежести също могат да са мощно средство за бързо отслабване. Чрез изграждане на мускулна маса можеш да подобриш метаболизма си и да изгаряш повече калории. Стреми се да включиш силови упражнения като клекове и напади в програмата си поне два до три пъти седмично.

Съвет 4: Наспивай се

Сънят е съществен когато става въпрос за бързо отслабване. Когато не се наспиваш, тялото ти произвежда по-голямо количество от хормона грелин, който предизвиква глад, и по-малко лептин, който помага за регулиране на апетита. Стреми се да спиш поне по 7-8 часа всяка нощ.

Съвет 5: Не бързай прекалено

Вероятно си чувала, че бързото сваляне на килограми не е здравословно и е така. Вместо да търсиш начин за бързо отслабване,, фокусирай се върху това здравословното хранене и редовно движение да станат част от твоя начин на живот. По този начин освен че ще си по-здрава, ще се чувстваш и ще изглеждаш по-добре. Първата стъпка към отслабването е правилната нагласа. Важно е да подходиш с положителна настройка и да спазваш обещанията, които сама си дала на себе си. Поставяй си реалистични цели, радвай се на всеки малък успех по пътя и си прощавай когато се отклоняваш от “правия път”. Не забравяй, че не постигането на бързо отслабване не е най-важно, а това да си здрава и да се чувстваш добре в кожата си.